Omgaan met emo-eten

Eten en emoties gaan heel vaak met elkaar samen.
We eten als het feest is.
Als we verdrietig zijn of ons ellendig voelen.
Als we troost nodig hebben.

Eten als strategie om met emoties om te gaan is ons aangeleerd. Het hoort bij onze cultuur. Op zich is er niets mis mee. Als je gaat (over)eten om moeilijke emoties te verdoven, en dat is je voornaamste strategie om ermee om te gaan, dan is het tijd om ermee aan de slag te gaan.

(Over)eten helpt voor heel even, maar leidt snel tot nog meer negatieve gevoelens nadien: schuld, schaamte, boosheid, buikpijn, vermoeidheid, …

En zo gaat emotie-eten helemaal niet meer over eten, maar over de relatie met jezelf en met omgaan met stress en uitdagingen in het leven.

Je kan je haat-liefdeverhouding met eten doorbreken en ombuigen naar een warme, liefdevolle relatie met eten en met jezelf. 

Klinkt als iets voor jou?
Je bent van harte welkom. Ik ga graag met je aan de slag. 

omgaan met emo-eten

Tarieven

Losse gesprekken : het eerst gesprek of intakegesprek duurt anderhalf uur en bedraagt 90€. Vanaf het tweede gesprek trekken we een uur uit en betaal je 70€.

Traject van 5 gesprekken: 345€ i.p.v. 370€. De gesprekken zijn vrij in te plannen over een periode van 6 maanden. In de kostprijs zit tevens de voorbereiding en naverwerking van elk gesprek en verwerking van de vragenlijsten vervat.

Door verschillende mutualiteiten wordt een gedeeltelijke terugbetaling aangeboden.