online slaaptraject

Hallo, ik ben Joke

Erkend psychologe

Geboren en getogen in Gent en omstreken (°1981). ​

‘De mens’ heeft me altijd al heel erg geboeid. De keuze om psychologie te studeren na mijn middelbare school was een evidentie. Na jaren vooral met het hoofd te zijn bezig geweest, werd mijn interesse in het lichaam gewekt. Ik was immers zelf lang een wandelend hoofd, tot mijn lichaam signalen begon te geven, die gerelateerd waren aan stress. “Tiens tiens, die twee zijn toch met elkaar verbonden.”

Er volgde een specialisatie in de wetenschappelijk onderbouwde orthomoleculaire gezondheidsleer (Efiow – nu Biok). Even later nog één in slaap (BASS – Belsleep), in mindfulness (ACT) en in hartcoherentie (Louvanie)

Erkenningsnummer psycholoog: 812117119
Visumnummer 295713.

"Love yourself enough to live a healthy lifestyle"

Laat slaap en voeding nu 2 dingen zijn waar heel veel mensen op vastlopen. Slaap zorgt voor je onderhoud en herstel. Voeding is de brandstof die je dagelijks in je lichaam stopt om vooruit te geraken. In periodes van stress gaan die twee echter heel snel wankelen: we slapen slechter en we grijpen meer naar snelle suikers en ongezonde vetten.

Gelukkig hebben we zelf een grote impact op beide factoren die onontbeerlijk zijn om je goed in je vel te voelen. Dat betekent dat we kunnen kiezen om onze gezondheid in handen te nemen en actief impact hebben op ons dagelijks functioneren.

Ik ga graag met je op weg als jouw compagnon de route: adviserend, ondersteunend, motiverend, soms confronterend. Groei en vooruitgang ontstaan door buiten je comfortzone te treden. Dat is niet evident. Een deel van onze hersenen speelt liever op ‘veilig’ en houdt je graag waar je nu bent omdat dat bekend is, ook al is het niet wat je wil.

Omdat ik overtuigd ben van de meerwaarde van een multidisciplinaire samenwerking m.b.t. de gezondheid van mensen onderhoud ik contacten met artsen en collega’s uit andere disciplines die ik erg naar waarde schat. Samen weten we meer dan alleen en kunnen we beter beantwoorden aan de verwachtingen van onze cliënt.

Als ik niet aan het werk ben vind je me bij mijn gezin en familie. Al geniet ik evenzeer van alleen zijn. Ik hou van groen, oker en oudroze, van bloemen en de natuur, van experimenteren in de keuken en van, hoe kan het ook anders, slapen. Ik laad helemaal op van een goed boek, een beklijvende serie, een date met mijn partner, een boeiend gesprek met vrienden en een reisje naar het buitenland. Ik droom van een grote moestuin en mijn eigen zuurdesembrood bakken.

Om bij te blijven in de voortdurend evoluerende wereld van psychologie, slaap, voeding en gezondheid volg ik opleidingen en bijscholingen op regelmatige basis. 

 

Over Joke

Mijn missie

Rust, bewustzijn, vertrouwen en een beetje avontuur: dat is wat ik hier kom brengen. Rust in je hoofd, rust in je lijf, rust in de nacht. Om veranderingen aan te brengen heb je bewustzijn nodig: je bewust zijn van wat er speelt, welke patronen geïnstalleerd zijn, welke de saboteurs zijn die je tegenhouden om je te voelen zoals jij je wil voelen (uitgerust, energiek, licht, …). Vertrouwen in jezelf en in je lichaam.

Als ik zelf even verwijderd geraak van mijn missie voel ik dat in elke vezel van mijn lijf. Dan verhoog ik mijn bewustzijn en ga na welke keuzes ik kan maken om opnieuw dicht bij mijn zielswaarden en mijn missie te komen. Dat gaat vaak gepaard met een beetje avontuur. Ik hou wel van een beetje avontuur, van lichtjes uitgedaagd worden om mijn comfortzone te verlaten en te kijken wat er zich daarbuiten afspeelt, van mijn geest stretchen om te groeien en nog dichter bij mijn zielswaarden te komen.

Opleidingen:

Mijn visie

Stress is niemand onbekend. Al is de oorzaak van die stress bij iedereen verschillend en uit het zich ook anders bij de een dan bij de ander. Soms ben je jezelf er helemaal niet van bewust dat je stress hebt en is het een ander die er jou attent op maakt.

Hoe uit stress zich bij jou? Slaap je slecht omdat je ligt te piekeren en te woelen? Ga je meer eten of grijp je meer naar suiker of chips? Ga je snel en gejaagd door het leven? Trek je je terug in jezelf? Reageer je kattig en emotioneel naar anderen?

Stress speelt zich niet alleen af in je hoofd, maar ook in je lijf. Hoofd en lichaam werken immers samen. Je gedachten en emoties veroorzaken lichamelijke reacties. Wat je voelt in je lichaam beïnvloedt je gedachten en emoties.

Wil je een bepaalde verandering in je slaap, je gewicht, je lichaam of in de manier waarop je met stress omgaat, bv. door te emo-eten, dan dien je die gedachten, emoties en lichamelijke reacties onder de loep te nemen. Er bestaan tal van tips and tricks die voor even soelaas bieden, maar geen duurzame verandering creëren. Al snel verval je terug in oude patronen.

Het proces is niet eenvoudig, maar zo waardevol en lonend. En je hoeft het niet alleen te doen. Ik ben je coach, je sparring partner, je mentor en je compagnon de route. Zonder oordeel en gebonden aan beroepsgeheim. Ik draag zorg voor je en bied je een veilige setting. Tegelijk daag ik je uit om op onderzoek te gaan en nieuwe paden te exploreren. Al blijf jij ten allen tijde de eigenaar en regisseur van je traject. Jij beslist.

Aangezien lichaam en geest met elkaar verbonden zijn en voortdurend samenwerken, maak ik in mijn werk gebruik van verschillende stromingen die op beiden inwerken: cognitieve gedragstherapie, mindfulness, zelfcompassie, hartcoherentie (ademhaling), ademtherapie, systemisch werk en orthomoleculaire gezondheidsleer (voeding). ​

Mijn cliënten getuigen over positieve veranderingen in hun slaappatroon, hun lichaam, hun zelfbeeld, stressniveau en energiebalans. Ik zie denkprocessen veranderen, aha-erlebnissen ontstaan, meer compassie en zelfliefde groeien. Het is een leerproces, een groeiproces. Net als een kind dat in het eerste leerjaar leert lezen en schrijven. Van hem/haar verwachten we ook niet dat hij/zij op 2 september de krant leest. Ik ben een grote voorstander van mildheid naar jezelf.

Neem contact op: