Hallo, ik ben Joke,

Geboren en getogen in Gent en omstreken (°1981). ​

‘De mens’ heeft me altijd al heel erg geboeid. De keuze om klinische psychologie te studeren na mijn middelbare school was een evidentie.

Ik startte mijn loopbaan als coördinator in een jeugdvoorziening en opende 12 jaar later mijn praktijk als psycholoog, coach en trainer voor volwassenen.

Na jaren vooral met het hoofd te zijn bezig geweest, werd mijn interesse in het lichaam gewekt. Ik was immers zelf lang een wandelend hoofd, tot mijn lichaam signalen begon te geven, die gerelateerd waren aan stress. “Tiens tiens, die twee zijn toch met elkaar verbonden.”

De mens zien in zijn geheel, als holistisch wezen, is sindsdien een rode draad doorheen mijn werk.

Er volgden specialisatieopleidingen in slaap (BASS – Belsleep), in oplossingsgericht coachen (Korzybski), in mindfulness (ACT), in hartcoherentie (Louvanie), in stress en veerkracht (Better minds at work), in verbindende communicatie (Praatkracht) en in teamcoaching (Coaching the shift).

Erkenningsnummer psycholoog: 812117119
Visumnummer 295713.

Levensmotto:

There is no failure. Either you win or you learn.

Nelson Mandela

Visie

Een van mijn favoriete woorden is ‘persoonlijk leiderschap’.

Persoonlijk leiderschap of zelfleiderschap, verwijst naar het vermogen van een individu om de controle te nemen over zijn of haar eigen leven, doelen en acties. Het gaat om het bewust sturen van je eigen gedrag, emoties en gedachten om effectief te functioneren en je doelen te bereiken, zowel op persoonlijk als professioneel vlak.

We hebben vaak geen controle op de zaken die om ons heen gebeuren. Beleidsbeslissingen die worden genomen, het gedrag van anderen, het weer, … Hoogstens kan je zaken proberen beïnvloeden, en dan nog.

Je beslist wel elke keer opnieuw hoe je met al die zaken omgaat. Hoe je reageert op die beslissingen, hoe je communiceert, hoe je omgaat met uitdagingen en stress, hoe goed je zorg draagt voor jezelf. 

Persoonlijk leiderschap vraagt dat je jezelf goed kent. Dat je inzicht hebt in je sterktes en je valkuilen en je jezelf kan reguleren op vlak van emoties. We zijn vaak bezig met de ander goed te leren kennen, maar het is minstens even boeiend om onszelf goed te leren kennen. 

Zelfzorg is een onderdeel van persoonlijk leiderschap. Het is nodig om fijne relaties te kunnen aangaan, om jezelf te kunnen zijn, om jezelf te kunnen ontplooien, om de partner, vriend(in), moeder/vader, collega, zus/broer, … te kunnen zijn die je graag wil zijn. Hoe beter je voor jezelf zorgt, hoe gemakkelijker je in verbinding kan gaan, hoe sterker je veerkracht en emotionele intelligentie worden. Dat hoort er allemaal bij.

Wanneer we focussen op de hogere niveaus, maar het wankelt aan de basis, dan voelt dat niet goed. We blijven op zoek met een onrust in ons lijf en vraagtekens in ons hoofd.

Gelukkig hebben we zelf een grote impact op alle factoren in de piramide, die belangrijk zijn om je goed in je vel te voelen.

Dat betekent dat we ervoor kunnen kiezen om onze piramide stap voor stap te verstevigen en op te bouwen. Zodat je het leven kan leiden dat je graag wil leiden.

Ik ga graag met je op weg als jouw compagnon de route: adviserend, ondersteunend, motiverend, soms confronterend. Groei en vooruitgang ontstaan door buiten je comfortzone te treden. Dat is niet evident. Een deel van onze hersenen speelt liever op ‘veilig’ en houdt je graag waar je nu bent omdat dat bekend is, ook al is het niet wat je wil.

Omdat ik overtuigd ben van de meerwaarde van een multidisciplinaire samenwerking m.b.t. de zorg en groei van mensen onderhoud ik contacten met collega’s uit andere disciplines die ik erg naar waarde schat. Samen weten we meer dan alleen en kunnen we beter beantwoorden aan de verwachtingen van onze cliënt/klant. Ik leer zelf ook nog voortdurend bij, van de gesprekken en projecten die ik doe en door zeer frequent opleidingen te volgen.

Als ik niet aan het werk ben vind je me bij mijn gezin en familie. Al geniet ik evenzeer van alleen zijn. Ik hou van groen, oker en oudroze, van bloemen en de natuur, van experimenteren in de keuken en van, hoe kan het ook anders, slapen. Ik laad helemaal op van een goed boek, een beklijvende serie, een date met mijn partner, een boeiend gesprek met vrienden en een reisje naar het buitenland. Ik droom van een grote moestuin en mijn eigen zuurdesembrood bakken.

Resoneert mijn visie met die van jou en wil je graag eens sparren over de potentiële meerwaarde van een traject of samenwerking, laat het me weten en ik neem graag contact met je op.

Neem contact op: