Over Joke

online slaaptraject

Hallo, ik ben Joke,

Geboren en getogen in Gent en omstreken (°1981). ​

‘De mens’ heeft me altijd al heel erg geboeid. De keuze om psychologie te studeren na mijn middelbare school was een evidentie.

Na jaren vooral met het hoofd te zijn bezig geweest, werd mijn interesse in het lichaam gewekt. Ik was immers zelf lang een wandelend hoofd, tot mijn lichaam signalen begon te geven, die gerelateerd waren aan stress. “Tiens tiens, die twee zijn toch met elkaar verbonden.”

Er volgde een specialisatie in de orthomoleculaire gezondheidsleer (Biok). Even later nog één in slaap (BASS – Belsleep), in oplossingsgericht coachen (Korzybski), in mindfulness (ACT), in hartcoherentie (Louvanie) en in stress en veerkracht (Better minds at work). 

Erkenningsnummer psycholoog: 812117119
Visumnummer 295713.

LUISTER NAAR HET GEFLUISTER VAN JE LICHAAM ZODAT HET NIET HOEFT TE SCHREEUWEN.

Mijn visie

In de dagelijkse ratrace wordt veel van ons verwacht. Hoeveel ballen houd jij in de lucht en wat heb je daarvoor nodig? Hoe goed lukt het jou om in basisbehoeften als voldoende slaap, ontspanning, ademhaling, gezonde voeding te voorzien?

Die zijn immers nodig om fijne relaties te kunnen aangaan, om jezelf te kunnen zijn, om jezelf te kunnen ontplooien, om de partner, vriend(in), moeder/vader, collega, zus/broer, … te kunnen zijn die je graag wil zijn.

Wanneer we focussen op de hogere niveaus, maar het wankelt aan de basis, dan voelt dat niet goed. We blijven op zoek met een onrust in ons lijf en vraagtekens in ons hoofd.

Gelukkig hebben we zelf een grote impact op alle factoren in de piramide, die belangrijk zijn om je goed in je vel te voelen.

Dat betekent dat we ervoor kunnen kiezen om onze piramide stap voor stap te verstevigen en op te bouwen. Zodat je het leven kan leiden dat je graag wil leiden.

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wil je iets in jezelf veranderen, dan is het essentieel om ze allebei te betrekken in je proces.

Ik ga graag met je op weg als jouw compagnon de route: adviserend, ondersteunend, motiverend, soms confronterend. Groei en vooruitgang ontstaan door buiten je comfortzone te treden. Dat is niet evident. Een deel van onze hersenen speelt liever op ‘veilig’ en houdt je graag waar je nu bent omdat dat bekend is, ook al is het niet wat je wil.

Omdat ik overtuigd ben van de meerwaarde van een multidisciplinaire samenwerking m.b.t. de gezondheid van mensen onderhoud ik contacten met artsen en collega’s uit andere disciplines die ik erg naar waarde schat. Samen weten we meer dan alleen en kunnen we beter beantwoorden aan de verwachtingen van onze cliënt.

Als ik niet aan het werk ben vind je me bij mijn gezin en familie. Al geniet ik evenzeer van alleen zijn. Ik hou van groen, oker en oudroze, van bloemen en de natuur, van experimenteren in de keuken en van, hoe kan het ook anders, slapen. Ik laad helemaal op van een goed boek, een beklijvende serie, een date met mijn partner, een boeiend gesprek met vrienden en een reisje naar het buitenland. Ik droom van een grote moestuin en mijn eigen zuurdesembrood bakken.

Om bij te blijven in de voortdurend evoluerende wereld van psychologie, slaap, voeding en gezondheid volg ik opleidingen en bijscholingen op regelmatige basis.

Mijn missie

4 woorden:

Rust

Bewustzijn

Vertrouwen

en een beetje Avontuur.

 

Rust en bewustzijn in je hoofd,

rust en vertrouwen in je lijf,

vertrouwen in jezelf, 

rust in de nacht.

Om veranderingen aan te brengen heb je bewustzijn nodig: je bewust zijn van wat er speelt, welke patronen geïnstalleerd zijn, welke de saboteurs zijn die je tegenhouden om je te voelen zoals jij je wil voelen (uitgerust, energiek, licht, …). Vertrouwen in jezelf en in je lichaam.

Als ik zelf even verwijderd geraak van mijn missie voel ik dat in elke vezel van mijn lijf. Dan verhoog ik mijn bewustzijn en ga na welke keuzes ik kan maken om opnieuw dicht bij mijn zielswaarden en mijn missie te komen. Dat gaat vaak gepaard met een beetje avontuur. Ik hou wel van een beetje avontuur, van lichtjes uitgedaagd worden om mijn comfortzone te verlaten en te kijken wat er zich daarbuiten afspeelt, van mijn geest stretchen om te groeien en nog dichter bij mijn zielswaarden te komen.

Neem contact op: