Organisaties

Zet je medewerkers in hun kracht en laat je organisatie bloeien

Mensen zijn als bloemen. Je kan ze niet laten groeien door ze te forceren of er harder aan te trekken. Ze groeien uit zichzelf. Een gezonde, volle voedingsbodem is een noodzaak voor die groei.  Daarin worden zaadjes geplant die kunnen kiemen en ontwikkelen. Ik begeleid je bedrijf/organisatie graag in het creëren van die gezonde voedingsbodem, zodat je medewerkers, je collega’s en jijzelf ten volle kunnen floreren in het werk en in het leven.

Aanbod

Conversatie

Training / coaching Verbindende communicatie

Verbindende of geweldloze communicatie (Marshall Rosenberg) is gebaseerd op empathie, begrip en respect voor jezelf en voor de ander, waardoor conflicten worden verminderd en relaties worden versterkt.

Het gaat over bewustzijn van onze eigen triggers, die stress geven, en over verantwoordelijkheid nemen in communicatie door het benoemen van behoeften en gevoelens, zonder drama.

We hebben dit niet geleerd als kind, waardoor deze manier van communiceren nog geen gewoonte is. Maar het kan een gewoonte worden. En als dat zo is bevordert dit gezonde relaties en persoonlijke groei.

coaching 2

Training / coaching Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap, ook wel bekend als zelfleiderschap, verwijst naar het vermogen van een individu om de controle te nemen over zijn of haar eigen leven, doelen en acties. Het gaat om het bewust sturen van je eigen gedrag, emoties en gedachten om effectief te functioneren en je doelen te bereiken, zowel op persoonlijk als professioneel vlak.

Door de ontdekking van neuroplasticiteit weten we inmiddels dat ‘ik ben zo’ niet meer opgaat. Je kan je hele leven bijleren en evolueren, als je dat zelf wil.

Persoonlijk leiderschap stelt je in staat om jezelf goed te kennen, waardoor je gemakkelijker gefundeerde keuzes kan maken. Het vergroot je zelfvertrouwen en je veerkracht en leidt tot meer bevredigende relaties, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak.

groei

Intervisie of Peer learning begeleiding

Intervisie of peer learning is een waardevolle methode voor het versterken van vakmanschap door met collega’s uit hetzelfde vakgebied te reflecteren over hun werkpraktijk, ervaringen te delen, problemen te bespreken en elkaar te ondersteunen bij het vinden van oplossingen voor dilemma’s en uitdagingen. 

Een geweldig boeiend proces waarbij deelnemers elkaar helpen om te groeien en te leren door middel van open communicatie, het stellen van vragen, het delen van perspectieve en het sparren over aanpak.

Intervisie kan plaatsvinden in verschillende professionele contexten, van onderwijs en gezondheidszorg tot management en teamleads. 

leadership personal 3

Training Positieve Mindset – Groeimindset

Uitdagingen zijn in het leven onvermijdelijk. Hoe je ermee omgaat wordt sterk bepaald door je gedachten. 

Met statische mindset houd je vast aan het resultaat, zie je falen als een teken van onvermogen en is de kans groter dat je uitdagingen vermijdt uit angst om te mislukken. Je zelfwaarde hangt vast aan je prestatie, wat resulteert in meer stress en een lager zelfbeeld.

De overstap naar een positieve groeimindset levert je tal van voordelen op: je focust niet enkel op het resultaat, maar ook op het proces. Daardoor ben je meer geneigd om uitdagingen aan te gaan. Ze zijn immers een groeikans. 

Een growth mindset (groeimindset) maakt je veerkrachtiger. Falen is niet langer mislukken, maar is de weg naar betere performance. Feedback is dan een cadeautje om te evolueren. 

Met een groeimindset denk je in mogelijkheden in plaats van in tekorten. Je ziet meer potentieel.

Een groeimindset zet je sterker in het leven. Dit komt zowel de persoon zelf als het team en organisatie ten goede.

veerkracht

Training Omgaan met stress en veerkracht versterken

Stress is inherent aan het leven. Het hoort erbij en is onvermijdelijk. Ondanks dat we vooral in negatieve bewoording over stress praten, is stress niet enkel ondermijnend. Stress heeft ook positieve kanten. Als je ze tenminste op een positieve manier inzet.

Wanneer je constructief met stress omgaat en jezelf wendbaarder maakt, wordt je veerkrachtiger. Veerkracht gaat over weer rechtkomen na een uitdagende periode of gebeurtenis. Niet door te verdoven, je kop in het zand te steken of steeds in de strijd te gaan. Wel door je eigen stressmechanisme beter te leren kennen en ermee te leren werken. Door je mindset te veranderen en je emotionele intelligentie te vergroten. 

Zodat je steviger kan staan, zodat je trouw kan blijven aan jezelf, zodat je in verbinding kan blijven met je collega’s en je team, zodat je overzicht kan bewaren.