Uitgerust ontwaken: jouw slaaptransformatie
Je bent moe. Je wil zo graag beter slapen, maar het lukt niet. Je hebt al zoveel geprobeerd om het wel te doen lukken, maar zonder veel resultaat. Je ziet op tegen de nacht die komt. Wat zal het deze keer zijn? Je hoopt op verandering, maar je voelt ook angst en frustratie.
Hoe zalig zou het zijn om weer met een gerust gevoel naar bed te gaan. Om niet meer je ganse leven rond je slaap te organiseren. Om weer vertrouwen te hebben in je lichaam en in je slaap. Om uitgerust wakker te worden en weer energie te hebben om ook de dingen te doen die je graag doet, want die laat je nu vaak vallen omdat je te moe bent.
Het is mogelijk om het tij te keren. Elk lichaam weet hoe het moet slapen. Het is alleen de handleiding (al) even kwijt.
Wil jij die slaaphandleiding herontdekken, zodat je droom, om weer goed te slapen, werkelijkheid wordt? Dan is dit je kans. In dit traject gids ik je door alles wat je nodig hebt om goed te slapen.
Let me show you the way.
Op een natuurlijke manier beter slapen
Na dit traject:
- Weet je hoe je slaap werkt en ken je de grote slaapverstoorders.
- Weet je hoe je de noodzakelijke slaapstoffen in je hersenen kan boosten
- Weet je welke voeding en beweging belangrijk is om goed te slapen.
- Kan je jezelf tot rust brengen, zodat stress je nachtrust niet meer verstoort.
- Kan je piekeren stoppen en je vol hoofd leegmaken.
- Weet je wat te doen om gemakkelijk (opnieuw) in slaap te vallen.
- Pik je de draad op van het leven dat je wil leiden i.p.v. dat het bepaald wordt door je slaapprobleem.
- Heb je een EHBS-plan: eerste hulp bij slaapproblemen.
De modules
Module 1: hoe werkt jouw slaap en wat is nodig om de juiste slaapstoffen aan te maken?
Hoe werkt slaap en welke stoffen zijn er nodig in je lichaam om goed te slapen? Die slaapstoffen zijn essentieel om goed te slapen. De productie ervan kan je zelf beïnvloeden. Hoe je dat precies doet komt in deze masterclass aan bod.
Module 2: van stressmodus naar slaapmodus
Stress is de grootste verstoorder van slaap. Stress hoort ook bij het leven. Hoe je die twee met elkaar verzoent en stress niet je hele slaap laat verstoren kom je te weten in deze masterclass.
Module 3: goed slapen begint overdag
Slaap begint niet op het moment dat je in bed kruipt, maar is een samenspel van factoren die gedurende je hele dag aan bod komen. Deconnecteren is een belangrijke sleutel in dit verhaal. Mooi woord, maar hoe doe je dat precies? Dat vertel ik je in deze masterclass.
Module 4: eten en bewegen ten voordele van je slaap
Zet voeding en beweging in als hulpmiddel om goed te slapen. Wat je beter wel/niet eet in functie van je slaap, de impact van je bloedsuikerspiegel en je darmgezondheid en welke beweging op welk moment komen aan bod in masterclass 4.
Module 5: slaapmindset: de kracht van gedachten en stoppen met piekeren
Piekeren en overdenken kunnen je lang wakker houden. Ook plannen maken en to do lijstjes maken vallen onder de wakker houders. Je kan het echter vaak niet tegenhouden. Of toch? Hoe je je gedachten voor je kan laten werken in plaats van tegen je, zodat ze je niet meer wakker houden, kom je in masterclass 5 te weten.
Module 6: resetplan voor een lastige nacht
Nooit meer een lastige nacht is geen optie. Niemand slaapt altijd als een roosje. Maar dit betekent niet dat het slecht slapen weer begonnen is. Hoe je dit meteen kan ondervangen en vertrouwen kan houden in je lichaam en in je slaap komt aan bod in de laatste masterclass. Hoe ga je om met moeilijk inslapen, ’s nachts wakker liggen of ’s morgens te vroeg wakker worden? We sluiten af met concrete tools voor een EHBS: eerste hulp bij slaapproblemen
Zo gaat het in zijn werk
Je kiest de formule die het best bij je past. In het overzicht hieronder zie je het onderscheid tussen de verschillende formules. Het traject omvat voor iedereen 6 heel uitgebreide online masterclasses van 1.5u, die op voorhand werden opgenomen. In elke masterclass duiken we tot op het bot op de topics die een cruciale rol spelen in goed slapen. Je krijgt zowel de theoretische achtergrond, zodat je goed weet hoe de vork aan de steel zit, als de handvatten en tools om je slaap te verbeteren. Zo kan je al heel gericht aan de slag. Ook het werkboek dat je ontvangt zal je daarbij helpen.
Basis - Do it yourself traject
- Masterclassreeks met 6 modules van 1.5u/module
- Werkboek met oefeningen en concrete tools
- 1 jaar toegang
147€
Individueel traject op maat
- Masterclassreeks met 6 modules van 1.5u/module
- Werkboek met oefeningen en concrete tools
- 1 jaar toegang tot de online modules
- 5 individuele sessies, live of online, gespreid over maximum 6 maanden
- Screening aan het begin en einde van het traject
- Bepalen van je persoonlijke slaapritme
- Eigen vragen kan je altijd insturen via mail/telefoon of stellen in de individuele sessies. Ze worden binnen 48u beantwoord.
- Gedeeltelijke tussenkomst door ziekenfonds is mogelijk.
- 1/5 plaatsen beschikbaar (opstart in februari 2025)
580€
Hi, ik ben Joke
Als psycholoog hoorde ik ongelooflijk vaak over slaapproblemen bij de mensen die ik begeleidde. Het had een invloed op hun hele functioneren en welzijn. Omdat ik ervan overtuigd was dat er oplossingen moesten zijn dook ik in de wondere wereld van slaap.
Als jonge mama was ik zelf geconfronteerd geweest met chronisch slaaptekort, waardoor ik het heel moeilijk kreeg op alle vlakken. Het slaaptekort had weliswaar een duidelijke oorzaak, de gevolgen waren er daardoor niet minder op.
De kennis en tools die ik in mijn specialisatieopleiding kreeg aangereikt hielpen me om het tij te keren bij mezelf en bij mijn cliënten. Honderden mensen heb ik ondertussen hierin mogen begeleiden.
Het is cruciaal en van levensbelang, zou ik durven zeggen, dat mensen met dit probleem aan de slag gaan. Zodat je weer kan genieten van een herstellende nachtrust en energie voelt stromen overdag.
Veelgestelde vragen
- Wat is het verschil tussen de verschillende trajecten?
Het basistraject of do-it-yourself traject is een traject dat je zelf doorloopt. Je bekijkt de modules op je eigen tempo en gaat er zelf mee aan de slag. Je krijgt oefeningen mee in het werkboek die je nog meer helpen. Er is geen mogelijkheid tot vragen stellen.
Wil je wel vragen stellen of persoonlijk aan de slag, dan sluit je beter aan bij het individueel traject. In dat traject ontvang je ook de 6 modules + werkboek met oefeningen. Je kan ook je vragen insturen via mail en of tijdens de gesprekken.
Tijdens de individuele begeleiding gaan we heel gericht, op maat, op zoek naar oorzaak en oplossingen voor jouw slaapprobleem. Aan de hand van een intakegesprek en vragenlijsten wordt een screening gedaan van waaruit we verder werken, in combinatie met de online video’s.
2. Waarom zou je het traject online volgen?
De 6 uitgebreide masterclasses bevatten heel waardevolle, concrete informatie over de werking van slaap en hoe je slaap te verbeteren. Je kan de video’s op je eigen tempo, in je eigen tijd en waar je maar wil bekijken. Ze geven telkens een perfecte basis om van daaruit zelf, of onder begeleiding aan de slag te gaan om je slaap te verbeteren.
3. Wat als ik een individueel gesprek wil over mijn slaapprobleem?
Dat kan door je in te schrijven voor het individuele traject. De sessies gaan live of online door en duren 1 uur tot anderhalf uur.
4. Is het traject ook waardevol als je slaapmedicatie neemt?
Absoluut. Ook dan kan je met de info en tools aan de slag. Wil je de medicatie graag afbouwen, dan is het belangrijk dat je eerst de inzichten en handvatten hebt om je slaap te verbeteren, en dan pas met je huisarts, apotheek of therapeut de afbouw bespreekt.
5. Is een traject ook zinvol als je een slaapstoornis als apneu, narcolepsie, vertraagd slaapfasesyndroom of andere hebt.
Jazeker. Ook bij de aanwezigheid van een slaapstoornis is het cruciaal om de juiste kennis over slaap te hebben en de juiste tools in te zetten. De stoornis zelf kan je niet verhelpen, maar je kan wel de omstandigheden optimaliseren, zodat de kwaliteit van je slaap verbetert.
6. Ik weet al heel veel over het onderwerp slaap. Ga ik hier dan nog iets aan hebben?
Als je een duurzame verandering wil, is herhaling heel belangrijk. Enkel door herhaling ga je patronen echt doorbreken en nieuwe gewoontes, die bevorderlijk zijn voor je slaap, aanleren. Ongetwijfeld zul je zaken horen die je al wist, in combinatie met nieuwe info door de uitgebreidheid van de reeks. Een belangrijke vraag hierin is ook: doe je effectief iets met de kennis die je al hebt? Pas je ze gericht toe? Is ze voldoende? Indien niet, dan kan de reeks een aanvulling zijn.
7. Kan ik vragen stellen tijdens het traject?
Vragen kan je live of via mail stellen als je het individuele traject volgt. In het basis – do it yourself traject kan je geen vragen stellen.
9. Ik wil graag maar een aantal masterclasses volgen. Kan dat?
Je kan niet inschrijven voor een deel van het basis – do it yourself traject. Je schrijft in voor het ganse traject. Je bent natuurlijk vrij om te selecteren in de masterclasses die je daadwerkelijk volgt, maar je krijgt alle sessies sowieso toegestuurd.
10. Waarom stopt de toegang na 1 jaar?
1 jaar toegang tot de modules is voldoende om ze in alle rust te kunnen doornemen en doorwerken, maar niet voldoende tijd om het te laten liggen. Dat zou zonde zijn. Ervaring leert me dat hoe meer tijd je krijgt om iets te volgen of te doen, hoe groter de kans dat het blijft liggen. Dat is niet de bedoeling. De bedoeling is wel dat je hier effectief mee aan de slag gaat en er alles uit haalt wat er uit te halen valt. De gelimiteerde toegangstijd is een stok achter de deur.