Online slaaptraject: Verbeter je slaap in 7 weken

Je bent moe. Je wil zo graag beter slapen, maar het lukt niet. Je hebt al zoveel geprobeerd om het wel te doen lukken, maar zonder veel resultaat. Het helpt even, maar even snel ben je terug bij af. Je ziet op tegen de nacht die komt. Wat zal het deze keer zijn? Je hoopt op verandering, maar voelt ook angst en frustratie.

Hoe zalig zou het zijn om weer met een gerust gevoel naar bed te gaan. Om niet meer je ganse leven rond je slaap te organiseren. Om weer vertrouwen te hebben in je lichaam en in je slaap. Om uitgerust wakker te worden en weer energie te hebben om ook de dingen te doen die je graag doet, want die laat je nu vaak vallen omdat je te moe bent. 

Het is niet ondenkbaar. Elk lichaam weet hoe het moet slapen. Het is alleen de handleiding even kwijt. 

Wil jij je slaaphandleiding herschrijven zodat je droom om weer goed te slapen werkelijkheid wordt? Dan is dit je kans.

Let me show you the way.

A sleepy young woman holding coffee cup in bed, morning routine concept.

Op een natuurlijke manier beter slapen

Na dit traject:

  • Heb je inzicht in de werking van je slaappatroon
  • Kan je een ideale slaapsetting voor jezelf kan creëren
  • Weet je welke voeding je slaapstoffen stimuleert of blokkeert
  • Kan je je lichaam en geest tot rust brengen met mindfulness en ademhalingsoefeningen
  • Weet je piekeren een halt toe te roepen met tools uit de cognitieve gedragstherapie
  • Pik je de draad op van het leven dat je wil leiden i.p.v. het geleid wordt door je slaapprobleem
  • Weet je aan welke knoppen te draaien om opnieuw goed te slapen
joke leest
isabella-and-louisa-fischer-M3bjyGLP81Y-unsplash

De masterclasses

Masterclass 1: creëer de juiste omstandigheden om goed te slapen

Hoe werkt slaap en welke stoffen zijn er nodig in je lichaam om goed te slapen? De productie van de slaapstoffen kan je zelf beïnvloeden. Hoe je dat precies doet en wat er dus essentieel is voor een goede slaap komt in deze masterclass aan bod.

Masterclass 2: van stressmodus naar slaapmodus

Stress is de grootste verstoorder van slaap. Stress hoort ook bij het leven. Hoe je die twee met elkaar verzoent en stress niet je hele slaap laat verstoren kom je te weten in deze masterclass.

Masterclass 3: goed slapen begint overdag

Slaap begint niet op het moment dat je in bed kruipt, maar is een samenspel van factoren die gedurende je hele dag aan bod komen. Hoe je ook overdag aan je slaap kan werken zonder er de hele tijd mee bezig te zijn vertel ik je in deze masterclass.

Masterclass 4: eten en bewegen in functie van je slaap

Zet voeding en beweging in als hulpmiddel om goed te slapen. Wat je beter eet en wat niet in functie van je slaap, de impact van je bloedsuikerspiegel en je darmgezondheid en welke beweging op welk moment komen aan bod in masterclass 4.

Masterclass 5: slaapmindset: de kracht van gedachten en stoppen met piekeren 

Piekeren en overdenken kunnen je lang wakker houden. Ook plannen maken en to do lijstjes maken vallen onder de wakker houders. Je kan het echter vaak niet tegenhouden. Of toch? Hoe je je gedachten voor je kan laten werken in plaats van tegen je, zodat ze je niet meer wakker houden, kom je in masterclass 5 te weten.

Masterclass 6: resetplan voor een lastige nacht

Nooit meer een lastige nacht is geen optie. Niemand slaapt altijd als een roosje. Maar dit betekent niet dat het slecht slapen weer begonnen is. Hoe je dit meteen kan ondervangen en vertrouwen kan houden in je lichaam en in je slaap komt aan bod in de laatste masterclass.

Wil je weten hoe het in zijn werk gaat?
Hieronder vind je de praktische info.

Verloop:

Dit is een traject dat je zelf doorloopt op je eigen tempo. Het omvat 6 live online masterclasses van 1.5u, die op voorhand werden opgenomen voor een live groep. In elke masterclass duiken we tot op het bot op de topics die een cruciale rol spelen in goed slapen. Je krijgt zowel de theoretische achtergrond, zodat je goed weet hoe de vork aan de steel zit, als de handvatten en tools om je slaap te verbeteren. Zo kan je heel gericht zelf aan de slag. Ook het werkboek dat je ontvangt zal je daarbij helpen. Vragen mogen via mail doorgestuurd worden en worden steevast beantwoord. 

Data:

Beschikbaar vanaf vrijdag 5 juli

Prijs:

150,-€, voor de 6 masterclasses, incl. syllabus. 

Inschrijven : Wil je graag meteen in de masterclasses duiken van zodra ze beschikbaar zijn. Je kan ze nu al aankopen en dan ontvang je op 5 juli het volledige programma in je mailbox. 

Veelgestelde vragen

  1. Wat is het verschil tussen het masterclasstraject en een individueel traject?

Het masterclasstraject is een traject dat je zelf doorloopt. Het is een informatieve trainingsreeks en geen therapie. Dat betekent dat je in het masterclasstraject alle inzichten en tools over slaap aangereikt krijgt en je ze zelf thuis gaat toepassen. Je kan vragen stellen via mail, die zeker beantwoord worden, maar er is geen individueel live contact, tenzij je een extra gesprek inplant. Wens je toch meer begeleiding omtrent persoonlijke factoren die een invloed hebben op je slaap, dan richt je je beter tot het individuele traject. Het masterclasstraject wordt volledig toegespitst op concrete tools en handvatten om opnieuw goed te slapen.

2. Waarom zou je het traject online volgen?

Dit is een ideaal traject als je graag zelf aan de slag wil met je slaap. Je krijgt alle kennis en tools mee, maar je moet er zelf mee aan de slag. Kennis zonder actie is zinloos. Dat betekent dat je dus wel het engagement moet aangaan om aan de slag te gaan met wat je aangereikt krijgt. Hoe meer je het vastpakt, hoe meer je uit dit traject zal halen. Je kan het traject van thuis uit volgen. Ook de opnames krijg je nadien doorgestuurd waardoor je alles op je eigen tempo nog eens kan herbekijken. 

3. Wat als ik een individueel gesprek wil over mijn slaapprobleem?

Dat kan. Neem dan contact met me op en we plannen een individuele consultatie in. Dit kan live in de praktijk of online. Dit consult duurt dan 1 tot anderhalf uur en bedraagt 80€/u. 

4. Is de masterclassreeks ook waardevol als je slaapmedicatie neemt?

Absoluut. Ook dan kan je met de info en tools aan de slag. Wil je de medicatie graag afbouwen, dan is het belangrijk dat je eerst de inzichten en handvatten hebt om je op te vangen, en dan pas met je huisarts, apotheek of therapeut de afbouw bespreekt.

5. Is de masterclassreeks ook zinvol als je een slaapstoornis als apneu, narcolepsie, vertraagd slaapfasesyndroom of andere hebt?

Jazeker. Ook bij de aanwezigheid van een slaapstoornis is het cruciaal om de juiste info over slaap te hebben. De stoornis zelf kan je niet verhelpen, maar je kan wel de omstandigheden optimaliseren, zodat de kwaliteit van je slaap verbetert.

6. Ik weet al heel veel over het onderwerp slaap. Ga ik hier dan nog iets aan hebben?

Mogelijks zal de theoretische kennis voor een deel herhaling zijn, hoewel het altijd goed is om de zaken meerdere keren te horen. Dan neemt je brein ze beter op. En er zullen zeker ook nieuwe elementen tussen zitten omdat het een heel uitgebreid traject is. Alles hangt ook af van hoe je daadwerkelijk aan de slag gaat met wat je krijgt aangereikt. Misschien weet je al heel veel, maar kom je tot de constatatie dat je nog niet veel (langdurig) hebt toegepast. Dan is dit je kans om er de volle 7 weken in in te investeren om je slaap te verbeteren.

7. Kan ik vragen stellen tijdens het traject?

Vragen kan je doorsturen via mail en worden ook per mail of per audio terug beantwoord. Wil je een uitgebreide vraag stellen of gesprek hebben, plan dan een individueel consult in.

8. Ik wil graag maar een aantal sessies volgen. Kan dat?

Je kan niet inschrijven voor een deel van de reeks. Je schrijft in voor de ganse reeks. Je bent natuurlijk vrij om te selecteren in de masterclasses die je daadwerkelijk volgt, maar je krijgt alle sessies sowieso toegestuurd.